Daea a făcut lumină în privința PNS: „Am fost noi ultimii, dar nu am rămas ultimii!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ținut să facă lumină în privința Planului Naţional Strategic (PNS), asupra căruia, în ultima perioadă, s-au adus în spațiul public tot felul de critici – ba că este prea stufos (1100 de pagini) pentru a acoperi lipsa de consistență, ba că a fost trimis foarte târziu –, existând suspiciunea că România ar putea primi un răspuns nedorit din partea Comisiei Europene.

„Niciodată nu m-am uitat în spate, dar văzând în ultima perioadă insistenţa aceasta de negativ a momentului actual, aş vrea să le transmit acelora care spun că acest Plan Naţional Strategic a ajuns târziu la Comisia Europeană să-şi facă inventarul acţiunilor pe care le-au întreprins sau nu le-au întreprins la nivelul Ministerului Agriculturii. Da. A fost ultimul plan, pentru că timp de doi ani de zile nu s-a făcut nimic din acest punct de vedere, iar documentele şi faptele din Ministerul Agriculturii justifică ceea ce eu am spus. Avem un Plan Naţional Strategic la Comisia Europeană şi pe data de 5 decembrie avem siguranţa că acesta va fi validat prin decizia comisarului, însă avem siguranţa acum că acest plan este un plan acceptat, un plan bun şi care, iată, a ieşit din situaţia de a fi ultimul plan care va fi aprobat la Comisia Europeană. Am fost noi ultimii, dar nu am rămas şi nu rămânem ultimii”, a anunțat ministrul Daea, vineri, la târgul „Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti”, organizat în curtea Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Ministrul a ținut să felicite colectivul din MADR cu care a lucrat în ultima perioadă la acest document ca „să nivelăm şi să curăţăm drumul succesului pentru validarea acestui plan excepţional al ţării”.

Daea a reamintit că România a prezentat Comisiei Europene Planul Naţional Strategic, prin care 15,8 miliarde de euro vor merge către agricultură şi pentru dezvoltarea satului românesc.

„Din aceşti bani, sigur merg în sectorul agricol în jur de 9 miliarde de euro, înţelegând subvenţiile directe inclusiv în zootehnie, pe diferite specii de animale, iar restul de 6 miliarde de euro în dezvoltare rurală, pe investiţii care se regăsesc în servicii pe care le pot folosi oamenii care stau în acea zonă, gândindu-mă şi la investiţiile pe care le facem în apă, canal. O foarte importantă sumă este destinată fermierilor, în aşa fel încât să îi putem determina să o ia pe acest drum, spun eu, al succesului pentru viitor, pentru că asigurarea hranei este o preocupare planetară şi va fi şi este un domeniu de succes pentru cei ce o apucă pe acest drum, mai ales că ei pornesc şi în dorinţa de a câştiga”, a „clarificat” Petre Daea pentru jurnaliștii prezenți vineri la târgul „Stâne, Gusturi şi Tradiţii româneşti” din curtea Ministerului Agriculturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole