Dacian Cioloş spune că sectorul hi-tech a luat-o înaintea celui agricol

ciolosPremierul român Dacian Cioloș a avertizat într-un interviu publicat luni de cotidianul francez Ouest-France că asupra pericolului reprezentat de anumite probleme care afectează în acest moment Europa.
Întrebat dacă se poate considera că există „un miracol economic românesc”, în condițiile în care anul trecut România a înregistrat o creștere economică de 3,5%, premierul român a amintit modul cum a evoluat economia românească înainte și după criza din anul 2008.
„Nu știu dacă putem vorbi despre miracol. România a suferit după criza financiară din anul 2008. Chiar înainte ca ea să izbucnească, creșterea era de 7-8%. Dar această creștere nu era sustenabilă, întrucât ea se baza în principal pe consum. România a făcut reforme dureroase în administrație, sănătate și în sistemul de pensii. Investițiile au repornit și exporturile se dezvoltă”, a explicat Cioloș, oferind în interviu și exemplul dezvoltării recente a unor noi sectoare, cum ar fi cel auto sau cel high-tech, acesta din urmă reprezentând 7% din PIB, mai mult decât agricultura, potrivit AGERPRES.
El a enumerat în acest context și atuurile României, respectiv o creștere economică ce este constantă — între 3% și 4% pe an—, resursele naturale, nivelul de calificare al forței de muncă, al cărei cost rămâne la un nivel rezonabil, precum și faptul că este printre cele mai stabile țări din regiune, orientată către Europa și democrație și care în plus nu are vreun partid extremist”, a afirmat el.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole