DACA NU V-ATI HOTARAT INCA UNDE SA MERGETI DE 1 MAI, IATA CATEVA LOCURI MINUNATE DIN BUCOVINA

Bucovina este o zona mica, plina de peisaje rurale deosebite, in nord-estul Romaniei. Cu un trecut istoric deosebit si atractii turistice unice in tara, Bucovina este destinatia turistica perfecta pentru o vacanta relaxanta, de explorare. Iata  6 locuri minunate de vizitat in Bucovina:

Manastirea Voronet

Una dintre cele mai populare manastiri din tara noastra, Manastirea Voronet este supranumita si Capela Sixtina a Estului. Situata in orasul Gura Humorului, la 36 de kilometri de Suceava, biserica surprinde placut ochiul vizitatorului inca din 1488. Inclusa pe lista patrimoniului mondial UNESCO, Manastirea Voronet este singurul loc din lume unde putem gasi faimosul Albastru de Voronet, o nuanta de albastru unica in lume.

voronet

Muzeul Oului din Vama

Muzeul Oului din localitatea Vama este cel mai mare muzeu de acest gen din Romania. Aici poti admira peste 7.000 de modele de oua atat din Bucovina, cat si din lume. Colectia este impartita in 45 de vitrine distribuite in trei incaperi cu urmatoarele sectiuni: oua bucovinene, oua din alte zone ale tarii, oua din colectia internationala, oua diverse. In colecţie exista si oua rare, precum cele de emu, nandu, tinamu, broasca testoasa, crocodil, flamingo, dar si oua cu dimensiuni foarte mici: de gecko, potarniche, vrabie, porumbel, randunica, prepelita, alaturi de oua de fazan, paun, rata, gasca, curca, strut.

muzeul oului

Cetatea de Scaun din Suceava

Cetatea de Scaun a Sucevei este o cetate medievala aflata in orasul Suceava. De pe platoul cetatii se poate admira intreaga vale a Sucevei. Petru I Musat a construit in Suceava acest castel pentru a-i servi ca resedinta voievodala. Voievodul Stefan cel Mare a inteles cel mai bine nevoia construirii de cladiri fortificate pentru a apara Principatul Moldovei de atacurile turcilor, tatarilor, ungurilor sau polonilor. El a construit primele manastiri fortificate din Moldova si a intarit cetatile existente. Considerand ca Cetatea Sucevei nu este suficient intarita pentru a rezista atacurilor inamicilor Moldovei, el a construit un zid de incinta care a inconjurat fortul musatin, asemenea unui inel.

cetatea sucevei

Vatra Dornei

Vatra Dornei este o zona frumoasa, cunoscuta in deosebi pentru statiunea balneara frecventata de turisti in aceasta zona, desi prima atestare documentara a localitatii dateaza din anul 1592. Orasul-statiune este inconjurat de munti impaduriti: Muntii Giumalau, Muntii Bistritei, Muntii Calimani, Muntii Rodnei, Obcina Mestecanis. Pe langa turismul balnear, aici se practica alpinismul si sporturile de iarna.

vatra dornei

Manastirea Putna

Ctitorita de domnitorul Stefan cel Mare, care este si inmormantat aici, Manastirea Putna dateaza din anul 1466. Inclusa pe Lista monumentelor istorice din Romania, Manastirea Putna este o farama de religie si de istorie. Biserica originala a suferit mari modificari in perioada 1653-1662, dar s-au pastrat liniile arhitectonice initiale specifice stilului moldovenesc.

manastirea putna

Salina Cacica

In vecinatatea satului Partestii de Jos gasim un obiectiv turistic mai putin cunoscut, Salina Cacica. Inauntru poti fi uimit de capela romano catolica si cea ortodoxa si de imaginea cu Adam si Eva sculptata in sare. Tot la Salina Cacica mai poti gasi Lacul Sarat, sala de sport, Muzeul Minei si o minunata sala de ecou, in care se aud peste 8 reveniri ale ecoului.

cacica

(recomandate de: turistcenter.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole