29 iulie 2021 - 05:43

Daca nu autoritatile, atunci studentii! Universitatea ”Dunarea de Jos” ajuta producatorii locali

În timp ce vânzarea produselor agroalimentare se face din ce în ce mai greu în piețe, din cauza lipsei clienților, producătorii locali din Galați sunt ajutați să-și vândă marfa de studenții Universității Dunărea de Jos. 
 
Tinerii vor face o platformă prin intermediul căreia producătorii locali din Galați își vor putea vinde alimentele online.
 

”Având în vedere criza generată de virusul Covid-19, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică, și Direcția pentru Agricultură Județeană Galați au încheiat un protocol de colaborare pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli locali. Astfel, în cadrul domeniului www.producatorilocali.ugal.ro, pus la dispoziție în mod gratuit pentru 6 luni de către Universitate, vor fi realizate pagini web care să permită producătorilor agricoli locali să primească comenzi on-line de la clienți, în vederea facilitării comercializării produselor agricole local” se arată în comunicatul postat pe site-ul Universității din Galați. 

Producătorii agricoli care doresc să beneficieze de acest parteneriat se vor adresa către Direcția pentru Agricultură Județeană Galați pentru înscrierea în acest program. 

Autor: Marilena Dinu