Dacă arzi miriștile, ți-ai dat foc la valiză! Amenzi de până la 100.000 de lei!

Nu mai e de joacă! Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos a semnat proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care prevede noile cuantumuri ale sancţiunilor pentru arderea vegetaţiei şi miriştilor.

Astfel, amenzile pentru astfel de contravenţii vor fi majorate pentru persoanele fizice până la 15.000 de lei, iar pentru persoanele juridice, până la 100.000 de lei, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Mediului.

„Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetaţie şi mirişti. În ciuda interdicţiei şi a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni acest fenomen continuă să fie o practică zilnică. Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană şi au un efect negativ şi asupra solului. Astfel, am decis majorarea amenzilor contravenţionale pentru arderea miriştilor, turbăriilor, litierei pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase. Noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 şi 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice amenda va fi între 50.000 şi 100.000 lei”, a menţionat Tanczos.

Acesta a mai menționat că a semnat deja proiectul de Ordonanţă de Urgenţă cu noile cuantumuri ale sancţiunilor şi că speră ca documentul să fie adoptat în cel mai scurt timp posibil de către Guvern.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole