Cutremur de 4,1 în România. Unde s-a produs seismul

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 pe Richer s-a produs duminică seara, la ora locală 20:55, în Muntenia, judeţul Dâmboviţa, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 30 de kilometri si s-a produs la 48km NV de Ploiesti, 56km NE de Pitesti, 58km S de Brasov, 93km NV de Bucuresti, 126km SE de Sibiu, 147km N de Ruse, 160km NE de Craiova, 195km SV de Bacau, 198km V de Braila, 206km V de Galati.

Cel mai mare cutremur din 2022 s-a produs în data de 16 ianuarie şi a avut magnitudinea de 4,4.

Ultimul cutremur cu magnitudinea de 4,2 pe Richter s-a produs marți dimineață, în zona Vrancea, județul Buzău, la 140 de kilometri adâncime.

Cutremurele din România, de origine tectonică, se produc de-a lungul unor falii crustale (situate la adâncimi < 60km) sau la adâncimi intermediare (aproximativ între 60 și 200 km adâncime). Zona seismogena cu cel mai ridicat potențial distructiv este situată în litosfera subcrustala, la curbura Carpaților Orientali – regiunea Vrancea. Pe lângă aceasta, există câteva zone de surse seismice superficiale, de importantă locală pentru hazardul seismic: zonele Est – vrânceană, Făgăraș – Câmpulung, Danubiană, Banat, Crișana – Maramureș, depresiunea Bârlad, depresiunea Predobrogeana, falia Intramoesica, depresiunea Transilvaniei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole