Curtea de Conturi: ”Prejudicii uriase la unitatile din subordinea MADR”

Curtea de Conturi a constatat, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR) prejudicii financiare în valoare totală de 13 milioane de lei, cauzate de abateri legislative și regulamentare, potrivit documentului oficial consultat de MEDIAFAX.

La unitățile din subordinea MADR verificate au fost depistate abateri de la legalitate și regularitate, ce nu au determinat producerea de prejudicii, dar care au avut impact asupra situațiilor financiare, valoarea totală a acestora fiind în sumă de 13.021 mii lei, din care valoarea de 11.452 mii lei a fost remediată în timpul misiunilor de audit (reprezentând un procent de 87,94 % din totalul abaterilor).

Au mai fost constatate abateri de la legalitate care au determinat producerea unor prejudicii în valoare estimată de 715 mii lei (din care 695 mii lei reprezintă debite principale, iar 19 mii lei reprezintă obligațiile accesorii calculate în timpul misiunilor de audit), din care a fost recuperată suma totală de 275 mii lei (38,49% din valoarea totală a prejudiciilor constatate).

De asemenea, au fost constatate venituri suplimentare în valoare estimată de 49 mii lei, din care 28 mii lei debit și 21 mii lei obligații accesorii (dobânzi și penalități de întârziere), aferente contractelor de prestări servicii încheiate între unități și clienți, din care, în timpul misiunilor de audit, s-au încasat aproximativ 10%.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole