Curge cu promisiuni de la MADR pentru oieri. Află ce se va întâmpla dacă acestea vor fi încălcate!

turmaDupă întâlnirea dintre reprezentanţii sectorului zootehnic şi cei ai Ministerului Agriculturii, apele sunt departe de a se fi calmat.
Vicepreşedintele Romovis, Ionică Nechifor spune că deşi autorizările la plată se fac într-un ritm destul de alert, nu au apărut confirmările de plată din teritoriu.
„Normal primii bani ar trebui să intre azi (luni, nred.)  în conturile fermierilor care au fost autorizaţi la plată marţi. Am dat telefoane şi aşteptăm confirmări, până mâine. Pe ar trebui ca azi să fie date subvenţiile pentru cei autorizaţi în 26 iulie. Ulterior s-au mai autorizat 5.039 fermieri, cu o valoare a plăţii de peste 25 milioane de lei. Mi se pare încurajator, dar nu am confirmarea plăţilor. Azi pe sprijinul cuplat zootehnic, într-o situaţie din 29 iulie, mai erau de autorizat 568 de fermieri şi să se încheie cu acest sprijin. Aşa s-ar face total autorizarea la plată  pentru sprijin cuplat zootehnic, pentru care sunt 8.901 fermieri. În schimb pe ANTZ 9, care ar trebui să fie mai simple, autorizările la plată merg mult mai greu. Aici sunt autorizaţi 8.282 de fermieri  la plată, din 19.453 de fermieri, deci mai sunt 11.171 fermieri de autorizat la plată. Eu cred că nu sunt bani în Ministerul de Finanţe şi de aici pleacă toate problemele”, a afirmat pentru agro-tv.ro, Ionică Nechifor.
Ultima speranţă a fermierilor este ca premierul Dacian Cioloş să le ofere garanţii pentru rezolvarea problemelor lor legate de neplata subvenţiilor şi de secetă.
„Noi avem joi o întâlnire cu primul-ministru şi dacă el nu ne dă o garanţie e greu. Avem nevoie de ceva fiindcă e o problemă naţională. Dacă nu ne dă o situaţie transparentă eu nu cred că mai stă un fermier acasă. Atunci ori blocăm Bucureştiul, autostrăzile, vămile, facem ceva”, a afirmat reprezentantul Romovis.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole