15 mai 2021 - 19:53

Curg amenzile! Romanii de la sat ies in continuare pe ulite

Prevenirea răspândirii virusului COVID-19 impune măsuri severe atât în mediul urban cât și în cel rural, mai ales în contextul în care în județul Argeș, recent, au revenit foarte multe persoane din afara granițelor țării.

Recent, echipe mixte formate din angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și din partea altor
instituții au efectuat mai multe controale, pentru prevenirea răspândirii infectărilor cu virusul COVID-19. Așa se face că s-au desfășurat ample acțiuni de control la adresele unde domiciliau cei aflați în izolare.

Au fost verificate 1683 de persoane în privința respectării măsurilor de izolare. Cum nu toți au fost găsiți acasă, a fost nevoie și de sancțiuni, patru la număr, a căror valoare totală este de 20.000 de
lei.

Se pare că în mediul rural regulile se încalcă mai mult, din moment ce trei dintre persoanele sancționate și plasate în carantină sunt de la sat, două dintre ele locuiesc în comuna Mihăești, iar una este din Merișani.

În plus, au fost aplicate și sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 227.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.