CUMPLIT! ARUNCĂM 20% DIN HRANA PE CARE O CUMPĂRĂM

Risipa anuala de alimente ajunge la 88 de milioane de tone in UE, potrivit unui studiu realizat la nivel european. Aceasta inseamna 173 de kilograme de alimente irosite per cap de locuitor UE-28, adica UE iroseste circa 20% din ce alimente produce. Parlamentul European a votat recent o propunere legislativa care ar duce la o reducere cu 50% a risipei de alimente pana in 2030.

Procentul total de deseuri reciclate urmeaza sa creasca de la 44% acum la 70% in anul 2030, potrivit actului adoptat de Parlamentul European in aceasta sesiune. Draftul legislativ votat de PE isi propune reducerea risipei anuale de  alimente cu 30% pana in 2025 si cu 50% pana in 2030, comparativ cu 2014..

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Sectoarele care contribuie cel mai mult la risipa alimentara sunt gospodariile (47 milioane de tone) si unitatile de procesare (17 milioane de tone). Impreuna, ele produc circa 72% din totalul de risipa alimentara de la nivelul UE-28.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

In ceea ce priveste risipa alimentara in gospodarii, trei sferturi din desuri sunt colectate de catre serviciile de salubritate (35 milioane de tone). Restul fie ajunge in canalizare (mare parte alimente lichide, 8 milioane tone) sau este refolosita de catre gospodarii in agricultura prin compostare (4 milioane de tone).

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Costurile totale asociate cu risipa alimentara in UE-28 ajungeau in 2012 la circa 143 de miliarde de euro.

Propunerile Parlamentului European urmeaza sa fie negociate cu Consiliul UE.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole