Cumpărăm produse de cea mai proastă calitate din cauza lăcomiei unor angajați. Mafia din magazinele alimentare

Mai mulți foști angajați ai unui mare lanț de magazine cu specific alimentar sunt acuzați de fapte de corupție într-un dosar redeschis recent de Tribunalul Giurgiu, potrivit NewsOnline.ro. Produse de cea mai proastă calitate erau vândute oamenilor pe baza unor înțelegeri a angajaților cu furnizorii.

Este vorba despre o adevărată rețea prin care angajații operau, introducând la vânzare produse neconforme care nu erau acceptate în mod normal, acestea nerespectând standardele europene. Contra unor sume de bani primite de la furnizori, angajații acceptau să introducă la vânzare, în magazin, produse de cea mai proastă calitate.

Înţelegerea infracţională constă în pretinderea şi acceptarea unor sume de bani şi produse de la furnizorii (…) pentru preluarea de la aceştia şi a produselor neconforme cu standardele de calitate. De asemenea (…) existenţa unei astfel de înţelegeri rezultă din perioada mare de timp în care au fost derulate activităţile infracţionale şi din repetitivitatea actelor materiale coroborate cu modalitatea de săvârşire a acestora, respectiv modul conspirativ de comunicare dintre angajaţi şi furnizori/reprezentanţii acestora, întrucât sumele de bani şi produsele oferite care reprezentau mita se primeau în zonele nesupravegheate video”, se arată în plângerea penală depusă de conducerea lanțului de magazine de retail, conform documentelor deținute de NewsOnline.ro

Potrivit sursei citate, spăgile primite, de exemplu, doar de la unul dintre furnizorii care doreau să introducă la vânzare produse de calitate foarte slabă puteau să ajungă chiar și la 5.000 de euro.

Acest lucru rezultă din declarația dată în timpul anchetei disciplinare de unul din angajații lanțului de magazine prinși că primeau mită.

Dosarul penal a fost înregistrat inițial la Direcția Națională Anticorupție care, pe 27 iunie 2020, l-a declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. 

Potrivit surselor Economica.net, este vorba despre o unitatea din rețeaua Profi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. vina nu este in totalitate a angajatilor. daca furnizorii nu ar face propunerea si nu ar veni cu spaga, nu s-ar intampla. furnizorii sunt cei care creaza acest sistem

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole