Cum vrea ministrul Florin Barbu să rezolve problema permiselor pentru tractoriști

Fermieri din mai multe zone ale țării au ieșit să protesteze, în ultimele zile, alături de transportatori, fiind nemulțumiți de mai multe decizii luate în ultima vreme de guvernanți și parlamentari. Printre motivele de nemulțumire ale fermierilor se numără și legea care le interzice tractoriștilor să conducă mașinile și utilajele agricole dacă nu dețin permis de conducere pentru categoria TR.

Potrivit ministrului agriculturii, Florin Barbu, o Ordonanță care să corecteze această problemă și să echivaleze categoria B cu TR a fost inițiată de Ministerul Agriculturii luna trecută și se află în analiză la Ministerul de Interne. Șeful MADR a promis că va avea zilele viitoare o discuție cu ministrul Cătălin Predoiu, astfel încât să urgenteze rezolvarea problemei.

”Partea cu permisele este în subordinea directă a Ministerului de Interne. Cu toate acestea, Ministerul Agriculturii a inițiat Ordonanța privind asimilarea, pentru că am identificat prin directiva europeană că poate fi asimilată categoria B cu TR1, pentru că tractoarele merg cu o viteză de maxim 45 km/h și cu remorcă de maxim 25 km/h.

Această Ordonanță este în analiză la Ministerul de Interne, noi am depus-o în data de 13 decembrie 2023. Sunt convins că săptămâna aceasta o să mai am încă o discuție cu colegul meu de la Ministerul de Interne, domnul Predoiu, și sigur vom debloca”, a precizat Florin Barbu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole