Cum va fi vremea până la sfârșitul anului

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică o estimare a valorilor de temperatură și precipitații pentru ultimele luni din 2016.
mountains-801874_1280
Vești bune pentru agricultori. Sfârșitul anului se anunță unul bogat în precipitații, fapt ce va ajuta culturile de toamnă să se dezvolte destul de bine. Dacă se va continua cu o iarnă în care vpr exista două episoade de viscol, atunci se vor înregistra din nou producții bune la rapiță, grâu și orz.
În luna octombrie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând, local, regiunile nordice, centrale și vestice, unde acestea se vor apropia de media climatologică. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normă în sud-estul și local în sudul țării, iar în restul teritoriului vor avea o tendința spre excedent.
În noiembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud, sud-est și vest. Cantitățile totale de precipitații se vor încadra, în general, peste normele climatologice.
Decembrie va fi o lună în care temperaturile medii lunare vor fi în general apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului. Precipitațiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, exceptând local estul, nordul și vestul țării, unde acestea vor apropiate de medii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole