Cum va fi vremea până la Anul Nou

O prognoză a Administrației Naționale de Meteorologie estimează cum va fi vremea în perioada 6 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022

Astfel, în săptămâna 06-13 decembrie 2021, vremea va înregistra valori termice mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi unul excedentar, mai ales în zona Carpaților de Curbură, excepție făcând regiunile vestice și nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară.

În săptămâna 13-20 decembrie 2021, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. În privința precipitațiilor, acestea vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 20-27 decembrie 2021, vremea va înregistra temperaturile medii în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Și regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară în regiunile vestice și local în cele centrale și sud-estice.

În săptămâna 27 decembrie 2021 – 3 ianuarie 2022, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. De acemenea, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole