Cum va fi vremea la sfârșitul săptămânii

Încă un weekend în care avem de ales între a culege porumbul și a merge la mare.
vremea
Continuă căldurile. Nu sunt șanse să plouă până săptămâna viitoare, așa că trebuie să profitați de vremea bună și să mergeți pe Litoral, pentru o ultimă întâlnire cu nisipul fierbinte.
Vineri, la nivelul întregii țări, vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 23-24 de grade pe Litoral și 33 de grade, local, în Oltenia și Muntenia. Cerul, mai mult senin în mare parte din țară, va avea unele înnorări la munte și în sud-estul extrem, unde izolat vor fi condiții pentru ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va suflă slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea. Dimineața, în depresiuni vor fi condiții de ceață.
La București, vineri, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.
Vremea la munte
Vineri, vremea va fi predominant frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara, când, cu totul izolat, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Pe văi și în depresiuni vor fi condiții de ceață în orele dimineților.
Sâmbătă, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și noaptea, când local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, la început în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, apoi și în restul zonei montane. Izolat se vor înregistra cantități de apa mai însemnate și vor fi condiții de grindină.
Duminică, vremea va fi în general instabilă și se va răci. Vor fi înnorări temperar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali, a Carpaților Orientali și izolat în restul zonei montane. Pe arii restrânse se vor acumula cantități de apa mai însemnate și vor fi condiții de grindină.
Vremea pe Litoral
Vineri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade, iar cele minime între 18 și 20 de grade. Temperatură apei mării va fi de 23-24 de grade.
Sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 29 de grade, iar cele minime vor fi de 20-21 de grade. Temperatură apei mării va fi de 23-24 de grade.
Duminică, vremea se va răci ușor. Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi averse și descărcări electrice, în special după-amiaza și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare începând din cursul după-amiezii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade, iar cele minime între 18 și 20 de grade. Temperatură apei mării va fi de 23-24 de grade.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole