26 octombrie 2021 - 06:30

Cum va fi vremea la sfârșitul acestei săptămâni

E cazul să mai luăm o pauză de la munca câmpului și să mergem oleacă la mare.

vremea

Vineri, în sudul și estul țării vremea va fi călduroasă, local caniculară la amiază, cu precădere în Câmpia Română. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 29 și 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și izolat va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. În vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele deluroase și montane, vremea va fi în general instabilă și se va răci, temperaturile maxime se vor situa între 24 și 29 de grade, temporar înnorările vor fi accentuate și local se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apa vor depăși 15…20 l/mp, mai ales la munte și în nord-vestul extrem.

La București, vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiază, când se va înregistra o temperatură maximă de 35…36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va suflă slab până la moderat.

Vremea la munte
Vineri, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apa vor depăși 15…20 l/mp. Temperatură aerului nu se va modifică semnificativ față de ziua precedentă.

Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiază și seară. Vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii extinse în Carpații Orientali și local în restul zonei montane. Punctiform vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apa pot fi mai însemnate. Temperaturile nu vor avea modificări însemnate față de intervalul precedent.

Duminică, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiază și seară, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în Carpații Meridionali și izolat în restul zonei montane. Temperatură aerului va crește ușor față de ziua precedentă.

 Vremea la mare  
Vineri, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va suflă slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 25 și 27 de grade.

Sâmbătă vremea va fi călduroasă și disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 33 de grade, iar cele minime între 22 și 25 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va suflă slab și moderat. Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 25 și 27 de grade.

Duminică vremea se menține călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. După-amiază, trecător vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări trecătoare în timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 32 de grade, iar cele minime între 22 și 25 de grade. Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 25 și 27 de grade.