Cum va fi vremea la sfârșitul acestei săptămâni

Weekend-ul începe cu temperaturi caniculare în Lunca Dunării și averse în Carpații Occidentali și Dobrogea.
barca
Administrația Națională de Meteorlogie a anunțat că vineri vremea va continua să se încălzească ușor și va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară după-amiază în Luncă Dunării. Va crește și disconfortul termic, iar în sudul țării, pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 35 de grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar cu unele înnorări după-amiază, în Carpații Occidentali și în Dobrogea, unde, cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe crestele montane.
La București, vremea va fi călduroasă, iar după-amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80. Temperatură maximă va fi de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineață, iar vântul va suflă slab și moderat.
La munte, mâine cerul va fi variabil, cu unele înnorări temporar accentuate după-amiază în Carpații Occidentali, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări pe crește. Temperatură aerului nu va avea modificări importante față de ziua precedentă.
Sâmbătă, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi spre seară și noaptea, când se vor semnala averse și descărcări electrice, local în Carpații Occidentali și izolat în restul masivelor. Vântul va suflă în general slab și moderat. Temperaturile vor fi apropiate de cele din ziua precedentă.
Duminica, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare accentuate. Local se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va suflă slab și moderat cu unele intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Vremea se va răci, mai ales în nordul Carpaților Orientali și Munții Apuseni.
Vineri, pe Litoral, vremea va fi predominant frumoasă și va continuă să se încălzească. Cerul va fi mai mult senin.Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade, iar cele minime între 21 și 24 de grade. Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade.
Sâmbătă, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pragul critic de 80.Cerul va fi variabil, mai mult senin. Vântul va șulfă slab și moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 și 34 de grade, iar cele minime între 21 și 25 de grade. Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 26 și 30 de grade.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole