Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Primele ploi însemnate cantitativ sunt prognozate pentru a doua decadă a lunii septembrie.
toamna
Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică o estimare a valorilor de temperatură și precipitații valabilă până la data de 18 septembrie. Până atunci, vom avea parte de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit.
În zona montană, regimul temperaturii aerului nu va prezența variații importante în decursul celor două săptămani de prognoză, manifestând o tendintă usoară, dar constantă, de scădere. Astfel, maximele diurne se vor situa, în medie, între 18 și 20 de grade în prima săptămană de prognoză, iar ulterior vor scădea treptat, spre 14…15 grade, în jurul datei de 18 septembrie. Temperaturile nocturne vor avea valori medii de 10 grade în mare parte a intervalului și, doar în ultimele zile, vor marca o usoară scădere, spre 7…8 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va crește din nou, după data de 10 septembrie.
BANAT. La începutul intervalului temperaturile diurne vor marca o scădere accentuată, de la 27…28 de grade, medie regională, pană la 23 de grade, pe data de 6 septembrie, după care vor crește din nou, spre 28…29 de grade în intervalul 7-14 septembrie. Din 15 septembrie pană la sfârșitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor fi în scădere usoară și treptată, pană la 25…26 de grade, în medie, pe 18 septembrie. Temperaturile minime nu vor avea variații importante, urmând a se situa, în medie, între 14 și 16 grade pană pe 15 septembrie, prezentând o tendintă de usoară scădere în ultimele zile din interval. Va ploua pe arii extinse pe 5 septembrie, când punctiform se pot cumula cantităti de apă mai însemnate, iar pe 6 septembrie ploile se vor semnala la nivel local, după care, pană la finalul celor două săptămani de prognoză, probabilitatea de precipitații va fi redusă.
CRIȘANA. După primele două zile ale intervalului de prognoză, în care temperaturile diurne vor scădea de la 27 la 25 de grade-valoare medie la scara întregii regiuni-vremea se va incălzi, iar între 7 și 14 septembrie se vor înregistra temperaturi maxime situate, în medie, între 28 și 30 de grade. În ultimele zile regimul termic va scădea ușor, spre 24 de grade. Minimele nocturne se vor menține relativ constante, la valori de 14…15 grade, pană pe 15 septembrie, după care vor marca o usoară scădere de 2..3 grade, pană pe 18 septembrie.
TRANSILVANIA. Regimul termic nu va avea variații semnificative în intervalul 5 – 14 septembrie, interval în decursul căruia maximele diurne vor fi de 27…28 de grade, iar minimele nocturne de 12…13 grade. Începând cu data de 15 septembrie va avea loc un proces de răcire usoară, care va determina, în ultima zi a intervalului de prognoză, temperaturi maxime de aproximativ 24 de grade și minime de 10 grade, că medii la scara întregii regiuni. Probabilitatea de ploaie va fi redusă în cea mai mare parte intervalului, dar pe 5 septembrie și, din nou, în jurul datei de 15 septembrie, se vor semnala ploi la nivel local.
MARAMUREȘ. Regimul termic diurn va fi caracterizat, în primele zile, de temperaturi în jurul a 27 de grade. Pe 7 septembrie vremea se va incălzi, iar maximă termică va atinge, în medie, 30 de grade. Apoi, pană la sfârșitul celor două săptămani ale intervalului de prognoză, temperaturile diurne, mediate pe întreagă regiune, vor scădea ușor de la o zi la altă, spre 24 de grade în data de 18 septembrie. Temperaturile minime, de 14…15 grade între 5 și 14 septembrie, vor marca o usoară scădere spre finalul celor două săptămani, astfel încât, pe 18 septembrie, vor fi, în medie, de aproximativ 11 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă și abia după data de 13 septembrie, izolat, se vor semnala ploi slabe, de scurtă durată.
MOLDOVA. Intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, apoi maximele diurne vor scădea, de la o medie regională de 30…31 de grade în primele zile, pană la aproximativ 25 de grade la sfârșitul celor două săptămani de prognoză. Temperaturile minime nocturne vor avea o evoluție asemănătoare, fiind în scădere usoară de la o zi la altă, de la 15…16 grade la început, spre 12…13 grade la finalul intervalului. În prima săptămană de prognoză probabilitatea de ploaie va fi redusă, dar după data de 12 septembrie, pe arii restrânse, vor fi ploi slabe, trecătoare.
DOBROGEA. Pe tot parcursul intervalului de prognoză nu se vor semnala modificări semnificative ale regimului termic. Astfel, temperaturile diurne vor fi de 28…29 de grade în primele zile și 25…26 de grade la sfârșitul celei de a doua săptămani, că medie regională. Minimele nocturne, situate, de asemenea, într-un ecart strâns, vor fi de 17…18 grade în prima săptămană, iar la finalul intervalului vor sădea ușor, spre 16 grade pe data de 18 septembrie. Probabilitatea pentru ploi izolate, trecătoare și slabe cantitativ, va fi mai mare după data de 13 septembrie.
MUNTENIA. În prima săptămană a intervalului de prognoză maximele diurne se vor menține, relativ constant, în jurul unei valori medii regionale de 31 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de 15…16 grade. În a doua săptămană se va manifesta o usoară tendintă de scădere a regimului termic, ce va determina, la sfârșitul celor două săptămani (18 septembrie), temperaturi maxime de 26 de grade și minime de 13 grade. Probabilitatea pentru ploi izolate, trecătoare, va fi mai mare pe 13 septembrie și, din nou, în intervalul 15-17 septembrie, iar în celelalte zile din intervalul de prognoză va fi foarte redusă.
OLTENIA. În primele zile ale intervalului de prognoză regimul termic diurn va avea variații semnificative că medie regională, de la 31 de grade în prima zi, la 27 de grade în cea de a doua zi, pentru că apoi să crească din nou spre 30 de grade, valoare în jurul căreia se va menține pană pe data de 14 – 15 septembrie. În ultimele zile, va avea loc o usoară răcire, astfel încât, pe 18 septembrie, media la scară întregii regiuni a maximelor diurne va fi de aproximativ 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o tendintă de evoluție similară pe parcursul celor două săptămani ale intervalului, fiind în usoară scădere, de la o medie regională de 15…17 grade în primele zile, spre 13 grade la final (18 septembrie). Probabilitatea de apariție a ploilor slabe, de scurtă durată, va fi mai mare pe 5, 6 și 9 septembrie, dar și începând cu data de 15 septembrie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole