Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit.
floareasoarelui
Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică o estimare a valorilor de temperatură și precipitații pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor de la noi din țara, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Precipitațiile vor fi însemnate cantitativ numai după 6 septembrie.
În zona montană, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20 grade și de 10…12 a celor minime. Ulterior temperatura va scădea ușor spre medii ale valorilor maxime de 16…18 grade și minime în jur de 9 grade. Valori termice mai scăzute vor fi posibile după data de 8 septembrie, respectiv maxime în jur de 15 grade și minime de 7…8 grade. Averse locale se vor semnala în intervalul 29-31 august și cu o probabilitate destul de ridicată și după data de 6 septembrie, când sunt posibile și cantităti mai însemnate.
BANAT. Marți, vremea va fi călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 32 de grade, apoi în 31 august se va răci ușor, la valori de 27…28 de grade. Ulterior, pana la finalul primei săptămani de prognoză, se va incălzi treptat, insă începând cu data de 7 septembrie este posibilă o scădere a temperaturile maxime spre valori apropiate de normalul perioadei, respectiv, o medie a acestora de 26…27 de grade. Valorile minime de temperatură se vor situa în jur de 16 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea ușor spre medii de 13…14 grade. Ploi de scurtă durată vor fi în 30 și 31 august. După data de 6 septembrie crește probabilitatea de apariție a ploilor, posibil mai însemnate cantitativ.
CRIȘANA. În următoarele două săptămani vor fi variații ale temperaturii, insă regimul termic se va menține în jurul mediilor multianuale. Intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, media valorilor diurne urmând a fi în jurul a 31 de grade Celsius, apoi se va răci ușor, iar în data de 31 august se vor înregistra maxime de 26…27 de grade. Ulterior, pana la finalul primei săptămani de prognoză, media valorilor diurne nu va depăsi 28…29 de grade. Începând cu data de 7 septembrie este posibilă o usoară scădere a valorilor termice diurne. Minimele nocturne de temperatură se vor situa în medie între 14 și 16 grade, cu valori mai coborâte după data de 8 septembrie. Averse slabe se vor semnala în jurul datei de 30 august. Probabilitatea pentru ploi mai însemnate cantitiativ va fi în creștere după data de 6 septembrie.
TRANSILVANIA. În primele două zile ale intervalului temperatură va avea valori maxime, în medie regională, de 29…30 de grade și minime în jurul a 14 grade. Din 31 august și pană la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne vor oscila între 25 și 27 de grade, posibil mai scăzute în 8 – 9 septembrie, iar temperaturile minime vor avea, în medie, valori de 10…12 grade, mai coborâte în depresiunille intramontane. Averse locale se vor semnala în jurul datei de 30 august și cu o probabilitate destul de ridicată și după data de 6 septembrie, când și cantitătile ar putea fi însemnate.
MARAMUREȘ. Vremea va fi călduroasă în prima zi a intervalului de prognoză, cu o medie regională a valorilor maxime de 30 de grade și de 14…16 grade a celor minime. În 31 august se va produce o scădere a temperaturii, spre medii ale valorilor diurne de 25…26 de grade și minime în jur de 11 grade. Ulterior temperatură va crește ușor, mai ales în ceea ce privește valorile diurne, care vor tinde spre o medie de 28 de grade. După data de 7 septembrie este posibilă o nouă răcire, prin urmare sunt estimate temperaturi maxime, în medie, de 25…26 de grade și minime de 11…12 grade. Averse locale se vor semnala în ziua de 30 august și cu o probabilitate destul de ridicată și după data de 6 septembrie, când sunt posibile și cantităti mai însemnate.
MOLDOVA. Intervalul va debuta cu o vreme călduroasă, apoi maximele diurne vor scădea, de la o medie de 32 de grade, pană la 26 de grade în 31 august și 1 septembrie. În intervalul 2 – 6 septembrie, vremea va fi caldă, cu o medie regională a valorilor termice diurne de 27…29 de grade. Începând cu data de 7 septembrie este posibilă o scădere a temperaturilor maxime, spre o medie de 25…26 de grade. Valorile minime de temperatură se vor situa în jur de 17 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea spre medii de 12…14 grad. Averse locale se vor semnala în 29 și 30 august și cu o probabilitate destul de ridicată și după data de 7 septembrie, când sunt posibile și cantităti mai însemnate.
DOBROGEA. În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor oscila între 27 și 30 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. După 1 septembrie, se va produce o usoară scădere a regimului termic, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade, cu valori ușor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 16 grade. În prima zi a intervalului, pe arii relativ extinse vor fi averse, apoi ploile vor lipsi. Averse locale vor mai fi posibile în jurul datei de 8 septembrie.
MUNTENIA. În primele zile valorile termice se vor situa peste mediile multianuale și vor caracteriza o vreme călduroasă, îndeosebi în data de 30 august, când media regională a maximelor va fi de 32 de grade, iar a celor minime va fi de 16…18 grade. După 31 august, vremea se va răci ușor, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 27…28 de grade, cu valori ușor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, când media acestora se va apropia de 30 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative, media regională a acestora urmând să fie de 13…15 grade. În primele trei zile de prognoză vor fi averse locale, apoi probabilitatea de apariție a ploilor va fi din nou în creștere după data de 7 septembrie.
OLTENIA. Vremea va fi calduroasă în primele trei zile de prognoză, când media diurnă a temperaturii va fi de 30…32 de grade. Ulterior temperatură va scădea, astfel încât media temperaturilor maxime va fi de 26…28 de grade, cu valori ușor mai ridicate în intervalul 4 – 6 septembrie, când media acestora se va apropia de 29…30 de grade. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 17 grade la începutul perioadei, apoi vor scădea spre medii de 13…15 grade. Vor fi averse și descărcări electrice în noaptea de marți spre miercuri (30/31 august) și în cursul zilei de miercuri (31 august), iar cantitătile de apă pot fi izolat mai însemnate. Averse sunt posibile și după data de 7 septembrie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole