Cum trebuie să îți protejezi livada toamna

pomi_toamnaToamna, pomicultorii au probleme mari cu protejarea pomilor de atacul rozătoarelor, care au tendința de a roade coaja, în special a pomilor tineri. După un timp, pomii se vor usca, din cauză că le sunt afectate vasele prin care circulă seva.
În aceste condiții, tulpinile pot fi învelite cu trestie sau carton bituminos până la un metru de la sol. De asemenea,tulpinile se pot vopsi cu un amestec de bălegar de porc  și lapte de var, care va ține dăunătorii departe.
Unii specialiști spun că și în cazul iepurilor, ca și în cel al păsărilor, pot fi flosite sperietori speciale, din CD-uri și păpuși.
Pomii tineri din specii sensibile la geruri se pot proteja de frig învelindu-i cu o folie de plastic sub care se pune un strat protector din paie si frunze uscate.
Pentru livezile tinere, în care o parte din pomi s-au uscat, se face completarea golurilor, prin înlocuirea pomilor uscați cu alții noi.
În zilele reci este recomandată fertilizarea solului cu îngrășăminte organice descompuse sau cu unele chimice, potrivit hotnews.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole