CUM SE POT OBȚINE ÎN CEL MAI SCURT TIMP FONDURI EUROPENE

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat si versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru submasurile destinate activitatilor non-agricole realizate in mediul rural. Alocarea financiara propusa pentru sesiunea din acest an, aferenta submasurilor 6.2 si 6.4 se ridica la valoarea totala nerambursabila de 53 de milioane de euro.

Conform datelor publicate pe site-ul AFIR pentru Sprijinirea infiintarii de activitati neagricole au fost alocate peste 18 milioane de euro, iar pentru submasura care prevede investitiile in crearea si dezvoltarea de activitati nonagricole se ridica la valoare totala nerambursabila de 35 milioane de euro.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV
In aceasta sesiune, fata de cele anterioare, sunt eligibile proiectele de investitii care propun activitati aferente mai multor coduri CAEN daca aceste activitati se completeaza, se dezvolta sau se optimizeaza reciproc.

Domeniile de diversificare eligibile prin sM 6.2 cuprind acum si servicii de cazare in parcuri pentru rulote, camping si tabere, servicii de catering si servicii de ghidaj turistic. Astfel, devin cheltuieli eligibile si investitiile pentru infrastructura din parcuri pentru rulote, camping și tabere, cu respectarea Ordinului Autoritatii Nationale pentru Turism 65/ 2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Sunt eligibile, de asemenea, ambulanta veterinara, daca respecta cumulativ conditiile prevazute de Ghidul solicitantului, printre care se numara si omologarea R.A.R. In cazul ambulantelor veterinare, omologarea se obtine in baza unui aviz emis de Colegiul Medicilor Veterinari iar Registrul Auto Roman va face mentiunea „echipare specifica interventii medicina veterinara”.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Beneficiarul poate solicita modificarea Planului de afaceri de cel mult doua ori în perioada de implementare a acestuia, in baza unei justificari fundamentate, care sa nu conduca la modificarea obiectivului obligatoriu, afectarea obiectivului general si a criteriilor de eligibilitate sau sa modifice criteriile de selectie sub limita de punctaj care a determinat aprobarea proiectului.

Pentru ambele submasuri, 6.2 si 6.4, a fost introdus un nou principiu de selectie, respectiv Principiul prioritizarii sectoarelor cu potential de crestere in conformitate cu Strategia Natională de Competitivitate.

Citește și

Cmentariile sunt închise