Cum se pot cumpăra terenuri agricole cu fonduri europene

În fiecare seară de marți, realizatorul Ovidiu Ghinea dedică cele două ore ale emisiunii ”Agricultura la Raport” discuțiilor despre fonduri europene. Știm că mulți dintre dumneavoastră vreți să începeți sau să dezvoltați afaceri în domeniul agriculturii, așa că de fiecare dată, cei mai buni specialiști în domeniul finanțărilor europene vin la AGRO TV pentru a vă ajuta.

Una dintre întrebările pe care le primim în repetate rânduri se referă la posibilitatea achiziționării de teren agricol din fonduri europene. Este bine de știut că nu toate măsurile permit acest lucru, însă sunt două submăsuri prin care fermierii pot să își mărească suprafața de teren cu ajutorul banilor europeni.

”Se pot achiziționa din fonduri europene pe submăsura 6.1 – instalarea tânărului fermieri. Acolo este o largă plajă de activități, se pot achiziționa și terenuri, și clădiri. De asemenea, se pot achiziționa terenuri și pe submăsura 6.2”, a explicat consultantul Gabriela Fekete.

Precizăm că, prin submăsura 6.1, tinerii fermieri care au o vârstă de sub 41 de ani și nu au mai fost instalați ca șefi de exploatație până acum, pot beneficia de o sumă forfetară de 40.000 euro, respectiv 50.000 euro, în funcție de dimensiunea exploatației. Mai mult, potrivit informațiilor venite de la Ministerul Agriculturii, finanțarea maximă pe această submăsură va putea ajunge începând cu anul acesta la 70.000 euro, dacă beneficiarul îndeplinește anumite condiții. Mai multe detalii în acest sens vom afla în momentul când noile ghiduri ale solicitantului vor fi lansate în dezbatere publică.

Prin submăsura 6.2, beneficiarii pot să primească fonduri europene de 50.000 euro/proiect, pentru înființarea de activități neagricole în zona rurală, iar în cazul activităţilor de producţie, servicii medicale, sanitar veterinare şi de agroturism, valoarea sprijinului este de 70.000 euro/proiect.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Tot nu am inteles ,și sant interesat daca se poate cumpara sau achiziționarea de teren agricol prin fonduri europene,nu am pămînt, dar daca se poate sau exista aceasta posibilitate ,sant foarte interesat,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole