CUM SE POATE VALORIFICA PRODUCȚIA DE LAVANDĂ

Culturile de lavandă apar tot mai des în România. Mai mult, cultivatorii par tot mai orientați către afaceri coerente care să le aducă profit și să le permită o extindere.

Recoltarea lavandei le pune mai multe probleme cultivatorilor și cea mai importantă e legată de valorificarea producțiilor.

Vânzarea lavandei se face în funcție de calitatea și cantitatea producțiilor, precum și în funcție de prelucrare sau prezentare.

Producția din 2017 se poate vinde la un preț ce oscilează în jurul a 10 lei/kilogramul, pentru florile uscate. E important de observat că cei care apreciază producția uită uneori că aceasta scade cu 50-60% după uscare.Adică, o producție de 5.000 de kilograme/hectar se poate reduce la 2.000 și poate aduce un profit de 20.000 de lei.

O altă variantă este de a transforma florile în ulei, dacă acestea sunt culese cu 12-24 de ore înainte de prelucrare. Uleiul obținut se poate vinde cu 75-90 euro/litrul și este considerat a fi unul dintre cele mai profitabile produse din lavandă.

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole