29 noiembrie 2021 - 22:59

Cum se îngrijesc bobocii de rață

boboci_rataDacă vrei să ai rațe sănătoase trebuie să ai grijă de ele din primele zile. Astfel, bobocii au nevoie de atenție, de hrană și de un adăpost bun pentru a supraviețui și crește. Animale.ro spune ce trebuie să faceți pentru bobocul de rață, ca acesta să evolueze așa cum trebuie:

1. Să-i faceti o casa

a. Gasiti o cutie de carton. Dupa ce ratustele au eclozat din oua si au petrecut aproximativ 24 de ore pentru a se obisnui cu noul mediu, sunt gata sa se mute intr-o astfel de cutie-casa. Un recipient de plastic de depozitare, o cutie de carton mai gros sau un acvariu mare pot fi folosite foarte bine cu acest scop.

Cutia ar trebui sa ofere o izolare destul de buna, mai ales ca puilor de rata le trebuie multa căldură

Asezati pe fundul cutiei fasii de lemn sau prosoape vechi. .

b. Instalati o lampa sau o veioza care emana caldura. Puii de rata trebuie sa fie tinuti la caldura in primele saptamani dupa ce eclozeaza, pentru a le oferi sansa de a se obisnui cu aerul rece din afara oualor

Asigurati-va ca becul nu este prea aproape de rate.
Reglati caldura si puterea in functie de comportamentul ratelor. In cazul in care stau ghemuite unele intr-altele sub lampa, acestora le-ar putea fi frig. In cazul in care sunt imprastiate si respira greu, acestea sunt supraincalzite.

2. Oferiti-le hrana si apa din belsug

a. Puneti un castron cu apa de baut in interiorul cutiei. Utilizati un castron foarte putin adanc, care permite ratelor sa-si scufunde ciocurile, dar nu si capetele intregi. Ratustelor le place sa-si curete narile in timp ce beau apa, dar dacaar avea acces la apa mai adanca s-ar putea ineca. (Integral pe animale.ro)