Cum se îngrijesc bobocii de rață

boboci_rataDacă vrei să ai rațe sănătoase trebuie să ai grijă de ele din primele zile. Astfel, bobocii au nevoie de atenție, de hrană și de un adăpost bun pentru a supraviețui și crește. Animale.ro spune ce trebuie să faceți pentru bobocul de rață, ca acesta să evolueze așa cum trebuie:
1. Să-i faceti o casa
a. Gasiti o cutie de carton. Dupa ce ratustele au eclozat din oua si au petrecut aproximativ 24 de ore pentru a se obisnui cu noul mediu, sunt gata sa se mute intr-o astfel de cutie-casa. Un recipient de plastic de depozitare, o cutie de carton mai gros sau un acvariu mare pot fi folosite foarte bine cu acest scop.
Cutia ar trebui sa ofere o izolare destul de buna, mai ales ca puilor de rata le trebuie multa căldură
Asezati pe fundul cutiei fasii de lemn sau prosoape vechi. .
b. Instalati o lampa sau o veioza care emana caldura. Puii de rata trebuie sa fie tinuti la caldura in primele saptamani dupa ce eclozeaza, pentru a le oferi sansa de a se obisnui cu aerul rece din afara oualor
Asigurati-va ca becul nu este prea aproape de rate.
Reglati caldura si puterea in functie de comportamentul ratelor. In cazul in care stau ghemuite unele intr-altele sub lampa, acestora le-ar putea fi frig. In cazul in care sunt imprastiate si respira greu, acestea sunt supraincalzite.

2. Oferiti-le hrana si apa din belsug
a. Puneti un castron cu apa de baut in interiorul cutiei. Utilizati un castron foarte putin adanc, care permite ratelor sa-si scufunde ciocurile, dar nu si capetele intregi. Ratustelor le place sa-si curete narile in timp ce beau apa, dar dacaar avea acces la apa mai adanca s-ar putea ineca. (Integral pe animale.ro)
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole