Cum se face admiterea la “agronomia” din Iași

Au început înscrierile la Universitatea Agronomică “Ion Ionescu de la Brad” din Iași. 
iasi
Tinerii care au trecut cu brio de BAC și își doresc să facă o carieră în agricultură trebuie să se miște repede dacă vor să studieze agronomia la Iași. Depunerea dosarelor la Universitatea “Ion Ionescu de la Brad” au început luni, 18 iulie, și se vor încheia la 25 iulie. Admiterea se va face pe bază de dosar, însă condițiile de admitere sunt cu totul diferite față de cele întâlnite la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.
Viitorii agronomi ai Moldovei vor fi selecționați făcându-se media dintre nota obținută la Bacalaureat la proba de limba română și încă o notă, la alegerea candidatului, la o altă probă scrisă. Numărul total de posturi scoase la concurs este de 1186, dintre care 749 sunt finanțate de la buget. Pentru cei care vor să studieze pe locurile “cu taxa”, aceștia trebuie să știe că cele mai accesibile specializări sunt cele de la Facultatea de Agricultura și costă 2.800 lei. Pentru viitori studenți de la Medicină Veterinară, acolo unde admiterea se face tot pe bază de dosar, taxa ajunge la 5.000 de lei.
Afișarea rezultatelor va avea loc la 26 iulie, iar în cazul în care vor mai rămâne locuri disponibile, Universitatea Agronomică “Ion Ionescu de la Brad” intenționează să mai organizeze încă o sesiune de admitere în perioada 5-9 septembrie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole