Cum scapi de șoarecii din culturile agricole – Soluția fermierului Cosmin Micu

Rozătoarele reprezintă un pericol pentru culturile agricole, mai ales atunci când sunt scăpate de sub control. Pe lângă faptul că pot diminua producțiile prin mâncarea efectivă a cerealelor din câmp, ele pot afecta și instalațiile de care se folosesc fermierii, cum ar fi furtunurile utilizate pentru irigații.

Din acest motiv, fermierii caută diverse soluții pentru a ține sub control aceste rozătoare, iar una dintre cele mai eficiente și prietenoase cu mediul este cea a prădătorilor naturali. Cosmin Micu, fermier din județul Arad, a ales această soluție în dauna folosirii otrăvurilor, instalând, în mijlocul culturilor, stâlpi pentru șoimi și vulturi.

”În situațiile în care au un mediu favorabil, șoarecii ajung destul de rapid la maturitate sexuală și se înmulțesc într-un ritm haotic, dacă nu e un prădător natural să-i controleze. La substanțele chimice ai un cost, trebuie să te duci manual, cu găletuța, la fiecare galerie, să pui momeală. Nu poți să le pui așa alandala pe câmp, pentru că atunci o să ai probleme cu fauna, cu căprioarele și alte specii care pot mânca otrăvuri”, a precizat Cosmin Micu.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole