CUM SCĂPAȚI DE SANCȚIUNILE APIA

Circumstanta naturala, un termen folosit destul de des, fara a i se cunoaste adevarata insemnatate.

Putini fermieri stiu, ca prin aceste imprejurari firesti, le-am spune noi, pot scapa de amenizile care vin din partea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura si nu se vor mai teme ca isi vor pierde subventiile. Cum? Aflam imediat.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Fermierul are obligatia de a anunta Centrele judetene si locale ale APIA in termen de 10 zile lucratoare de la producerea unui eveniment care s-a petrecut pe cale naturala. Conform legislatiei Uniunii Europene, Agentia de Plati accept drept cazuri de circumstanta naturala, situatiile in care nu se face vinovat fermierul. Moartea unui animal ca urmare a unei boli reprezinta cea mai intalnita cauza.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Solicitantul depune la dosarul cererii unice de plata, documentele care atesta cazul de circumstanta naturala si oricare alt document emis de Directiile Sanitar-veterinare din care sa reiasa boala care a cauzat moartea animalului.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

De asemenea si decesul unui animal ca urmare a unui accident pentru care beneficiarul nu poate fi considerat raspunzator, reprezinta o situatie fireasca. In acest caz, la dosar se accepta procesul verbal de constatare, emis de institutia abilitata sa constate accidentul.

Totodata, fermierilor care detin animale depistate de catre medicul veterinar cu afectiuni care nu pot fi remediate cu tratament, le sunt acceptate hartiile doveditoare care sa certifice boala, dar si formularul de miscare F2.

Cererile de sacrificarea animalului cauzata de imposibilitatea de a fata, se pot accepta in baza documentului sanitar-veterinar si a formularului de declarare a evenimentului.

De retinut este faptul ca un animal solicitat in cererea pentru SCZ care a fost supus unei circumstante naturale, se notifica la APIA in maximum 10 zile lucratoare de la data evenimentului. Acesta poate fi inlocuit cu alt animal, fara a se pierde dreptul la plata sprijinului, doar in urmatoarele conditii:
– solicitantul sa nu fi fost informat de APIA in privinţa unei neconformitati din cererea unica de plata si sa nu fi fost anuntat cu privire la intentia functionarilor institutiei de a efectua un control la fata locului;
– animalul, care il inlocuieste pe cel cu circumstanta naturala, trebuie sa indeplineasca toate conditiile de acordare a subventiei la data notificarii catre Agentia de Plati
– beneficiarul trebuie sa depuna documentatia specifica pentru animalul inlocuitor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole