Cum să îndulcești viața la sat cu afaceri de succes

Au creat planuri de afaceri pentru care au primit sume între 40.000 și 100.000 de euro iar astăzi sunt mici afaceri care funcționează și unele dintre ele au deja, profit. Banii au fost primiti prin intermediul proiectului „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri. Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020”.
 
Printre aceste planuri de afaceri se numără și o cofetărie în mediul rural.
Dina Arsene a ales să facă un plan de afaceri pentru deschiderea unei cofetarii, pentru că familia sa este din Republica Moldova și știe foarte multe rețete. Deocamdată nu poate vorbi de profit, dar continuă mica afacere pentru care a primit finanțare cu ajutorul Universității Alexandru Ioan Cuza, a cărui absolventă este, specializarea marketing.
 
“A fost foarte multă muncă, a fost greu să găsim un spațiu. Din acest motiv ne și aflăm în Lunca Cetățuii. Alături de soțul meu ne-am apucam să amenajăm și să lucrăm acolo. Mama mea este cofetar principal, ea a venit cu toate rețetele.”, mai spune Dina.
 
Lista cu bunătăți este lungă iar comenzile au apărut și ele.
“Avem plăcinte, avem saleuri, sărățele, avem și o parte așa de patiserie, dar în special mergem pe produse de cofetărie. Facem și torturi la comandă. Vin des părinții pentru torturi”,  mai explică Dina.
 
Ea speră că anul viitor să fie și mai profitabil, iar numărul comenzilor să se mărească, mai ales că este singura cofetărie din zonă, iar cumpărătorii nu au întârziat să apară încă din primele zile.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole