Cum sa cresteti apetitul purceilor pentru ingrasare

O aromă, bazată pe uleiuri esențiale, este capabilă să genereze un efect de imprimare la purcei care poate stimula introducerea lor în hrana solidă după înțărcare și îmbunătățește performanța acestora. Combinarea cu plasmă porcină uscată prin pulverizare ar putea aduce și mai multe avantaje după înțărcare.

Purceii înțărcați timpuriu sunt supuși unui mare stres și trebuie să se adapteze brusc la o nouă dietă, ceea ce prezintă o provocare fiziologică mare. Drept urmare, în prima săptămână după înțărcare, purceii au de obicei un aport scăzut de furaje și o scădere a creșterii care are un impact asupra morfologiei intestinale a animalului, crescând riscul de diaree post-înțărcare și, în consecință, afectează performanțele ulterioare ale animalelor.

Suplimentarea dietelor pentru scroafe cu Print-Arome, o aromă formulată cu uleiuri esențiale, are un efect de imprimare la purcei. Acest efect familiarizează purceii cu mirosul său și facilitează introducerea în hrana solidă. Transferul de informații dietetice de la mamă la urmași cu aroma uleiurilor esențiale a fost dovedit că îmbunătățește cu succes apetitul și creșterea în greutate a purceilor la înțărcare. De asemenea, plasma de porci uscată prin pulverizare (SDPP) este, de asemenea, un ingredient obișnuit pentru furaje utilizat pentru obiective similare, inclusă în dietele de înțărcare pentru îmbunătățirea aportului de furaje, performanța post-înțărcare și reducerea incidenței diareei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole