Cum recunoști un pepene bine copt? Secretele împărtășite de un specialist

Atunci când mergi să cumperi un pepene roșu, nu ai mereu posibilitatea testării lui, ca să te asiguri că ceea ce cumperi este proaspăt și dulce. De aceea, este bine să cunoști câteva aspecte importante la care trebuie să fii atent când alegi un pepene, iar pentru aceste ”secrete” am mers direct la sursă, la unul dintre cei mai mari producători din țara noastră.

În emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, fermierul Andrei Boitoș ne-a oferit câteva sfaturi cu privire la aspectele cele mai importante în recunoașterea unui pepene dulce, de calitate.

”Din punctul meu de vedere, fiecare soi are un număr de zile, de aici încep eu. Urmărim în primul rând numărul acela de zile și apoi testăm cu un reflectometru cantitatea de zahăr. Așa îl recunoaștem noi.

Consumatorul, dacă merge la supermarket acum să își achiziționeze un pepene, are câteva soluții. Dacă rupeți codița, sau dacă este deja ruptă, acolo este produsă o sevă galbenă, asemănătoare cu mierea, nu la fel de vâscoasă, dar ușor vâscoasă, uleioasă. Un alt aspect ar mai putea fi pata aceea galbenă, dar nu este determinant. Trebuie să fie galben intens, nu galben deschis, dar sunt anumite soiuri de pepeni care nu sunt așa galbeni pe partea pe care au stat pe pământ.

Și mai avem un alt aspect la care eu mă uit, tot legat de codiță: dacă codița respectivă este subțire. Când pepenele este crud, codița este foarte groasă și este acoperită cu niște perișori. Dacă codița e uscată, nu trebuie să ne alarmeze, ea se usucă foarte repede, în 48 de ore. Dacă codița aceea este prezentă și se rupe ușor, înseamnă că pepenele este copt”, a precizat Andrei Boitoș pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole