28 mai 2022 - 13:13

Cum putem optimiza terenurile si irigatiile

Companiile olandeze Sensoterra și JoinData au anunțat un parteneriat pentru a ajuta producătorii olandezi în luarea deciziilor de irigare bazate pe date, pentru o gestionare optimă a terenurilor și a randamentelor.

Datele privind umiditatea solului au devenit din ce în ce mai importante pentru agricultură, deoarece provocările aduse de verile uscate au crescut în ultimii ani, iar sănătatea solului a devenit prioritară. Sensoterra susține deja producătorii olandezi, urmărind nivelurile de umiditate a solului pentru culturile agricole, cum ar fi culturile de rând, livezile și fructele moi, cu utilizarea terenurilor horticole pentru bulbi, flori și îngrijirea copacilor.

Integrarea datelor privind umiditatea solului Sensoterra în platforma JoinData permite agricultorilor să obțină informațiile necesare pentru a lua decizii inteligente în cunoștință de cauză privind optimizarea terenurilor și irigațiilor.

Ambele companii consideră că transformarea industriei agricole poate fi realizată numai dacă industria împărtășește și învață să îmbunătățească întregul sistem. Pentru a face acest lucru, trebuie să existe o modalitate ușoară pentru agricultori de a folosi propriile date generate, dar și să le împărtășească pentru învățarea reciprocă. JointData facilitează acest lucru printr-o platformă pentru schimbul de date și învățare la nivel de industrie.

Utilizarea datelor pentru a lua decizii de irigare îmbunătățite

Sensoterra își propune să creeze un nou punct de referință, pentru culturi mai durabile, utilizând date pentru a conduce la decizii îmbunătățite de irigare. Prin integrarea datelor partajate, beneficiile acestui tip de colectare a datelor demonstrează necesitatea și susținerea industriei agricole în direcția unor practici mai durabile. Partajarea și integrarea datelor vor fi activate numai cu aprobarea utilizatorilor finali.

„Randamentul recoltei viitoare va depinde în mare măsură de capacitatea de a integra și de a acționa datele din mai multe surse într-un tablou de bord centralizat. Colaborarea cu JoinData ca partener independent pentru gestionarea și facilitarea fluxului de date accelerează adoptarea tehnologiei senzorilor IoT în agricultură, pentru a optimiza utilizarea terenului și a îmbunătăți randamentul „, a declarat Bas van der Velden, Director de vânzări, Sensoterra

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.