Cum prevenim furtul de motorina din camioane sau utilaje agricole cu ajutorul camerelor de supraveghere

O problema frecventa cu care se confrunta parcurile de autoutilitare, transportatorii sau fermierii, este furtul de combustibil. Aceasta problema poate fi prevenita sau rezolvata foarte simplu si accesibil cu ajutorul camerelor de supraveghere destinate special supravegherii auto. Pe langa prevenirea furtului de combustibil, camerele de supraveghere pentru camioane si utilaje agricole contribuie considerabil si la corectarea comportamentului inadecvat al soferilor sau la sustragerea altor bunuri si consumabile cu care utilajele sunt echipate.

Din punct de vedere constructiv, camerele de supraveghere destinate camioanelor sau utilajelor agricole, difera considerabil fata de cele pentru supraveghere locuintei, prin faptul ca acestea sunt concepute sa reziste la vibratii si trepidatii intense, sunt facute sa reziste in conditii de praf, umiditate si temperaturi extreme. 

Din punct de vedere calitativ, camerele destinate supravegherii utilajelor grele sunt identice cu cele pentru supravegherea obiectivelor fixe, au aceeasi claritate si rezolutie inalta, au aceeasi putere a infrarosului pentru vedere pe timp de noapte, unghiuri mari de vizualizare etc.

Din punct de vedere al tehnologiei, camerele de supraveghere pentru autoutilitare si camioane pot fi cu stocare locala pe hdd-uri sau carduri de memorie, cu transmisie WiFi pentru descarcarea automata a inregistrarilor atunci cand acestea revin in parc in raza semnalului WiFIi sau cu transmisie live prin reteaua 3G sau 4G.

- Publicitate -

Pe langa preventia furtului de combustil, sistemele de supraveghere pentru utilaje agricole oferta probe si dovezi in caz de incidente, ofere informatii privind implicarea personalului, creste productivitatea in munca si are multe alte avantaje secundare.

Supravegherea camioanelor si utilajelor agricole cu camere de supraveghere se poate face cu una sau mai multe camere in functie de nevoia de cunoastere a beneficiarului. Pentru a fi mai explicit, gasiti mai jos toate variantele si posibilitatile de supraveghere a unui utilaj/camion, cu mentiunea ca doar ultima varianta, cea cu 4 camere, 360° este recomandata pentru preventia furtului de combustibil.

 

 

1. Supraveghere cu o singura camera frontala

 

Cea mai rapida si mai accesibila varianta de supraveghere este cu o camera de bord, care se monteaza foarte simplu si usor, de cele mai multe ori cu o ventuza pe parbrizul utilajului. Se poate instala de catre oricine, fara a fi nevoie de cunostinte tehnice.

Avantaje: pret accesibil, usor si rapid de montat, stocare pe card, transmisie WiFi

Dezavantaje: Unghi limitat, doar frontal

 Soluții recomandate: 

 1. Camera auto cu DVR Thinkware F70
 2. Camera auto/camion/tractor VIOFO WR1
 3. Camera auto/camion/tractor Philips CVR108

 

 

2. Varianta cu doua camere, camera frontala + camera cabina

 

De asemenea, o varianta rapida si usor de montat, acest tip de camere ofera pe langa imaginea frontala si o supraveghere a cabinei, ceea ce permite supravegherea operatorului/soferului. Se poate instala de catre oricine, fara a fi nevoie de cunostinte tehnice.

Avantaje: pret accesibil, usor si rapid de montat, stocare pe card, transmisie GSM sau WiFi

Dezavantaje: Unghi limitat, doar frontal si interiorul utilajului

Soluții recomandate:

 1. Cameră auto duală Full HD cu DVR T818
 2. Cameră duală auto/camion/tractor cu DVR JC200
 3. Cameră auto/camion/tractor duală Dahua HAC-HMW3200L-FR

 

3. Supravegherea cu doua camere fata/spate

 

 

Aceasta varianta, desi una de mijloc, ofera atat o supraveghere frontala dar si in spatele utilajului. In functie de modelul camerei, se poate depasi cu usurinta un unghi total de 300° cumuland deschiderea celor 2 camere. Se poate instala de catre oricine, fara a fi nevoie de cunostinte tehnice aprofundate.

Avantaje: pret bun, relativ simplu de montat, stocare pe card, transmisie WiFi

Dezavantaje: nu se poate vedea rezervorul!

Soluții recomandate: 

 1. Camera auto/camion/tractor cu DVR Thinkware F100
 2. Camera auto/camion/tractor VIOFO A129 DUO IR
 3. Camera auto/camion/tractor VIOFO A129 DUO-G

 

 

4. Supraveghere completa 360° cu 4 camere de supraveghere

 

De departe cea mai completa si recomandata varianta de supraveghere a utilajelor agricole si a camioanelor. Aceasta varianta ofera o supraveghere completa, 360° de jur imprejurul utilajului. Pentru a beneficia de acest sistem este nevoie de obicei sa consultati un specialist in prealabil, iar pentru montaj de asemenea recomandam sa apelati la un electrician auto.

Avantaje: unghi complet de vizualizare, transmisie live 4G, functii multiple, stocare HDD de durata
Dezavantaje: cost ridicat, montaj specializat

Soluții recomandate:

 1. Kit supraveghere Dahua MXVR1004-HAC-HMW3100
 2. Kit supraveghere Dahua MXVR1004-GCW-HAC-HMW3100
 3. Kit supraveghere auto Dahua

 

Nu iti lasa munca pe mainile altora, nesupravegheata si fara sa o poti controla sau verifica!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole