În ferma lui Dimitrie Muscă, din județul Arad, treaba merge ca pe roate în ceea ce privește pregătirile pentru noul an agricol. Fermierul de la Curtici nu este adeptul noilor tehnologii de tipul no-till sau minimum-till, dar asta și pentru că precipitațiile nu au lipsit niciodată în zona unde activează.
Astfel, fermierul face lucrări în profunzime de fiecare dată, premergător semănării culturilor de toamnă – o scarificare la 52 de centimetri și o arătură la 33-35 de centimetri, prin care să poată asigura gradele de permeabilitate și de aerare optime pentru sol.
”Cultura de rapiță a fost scarificată, iar după scarificare facem arătura. Plugul este băgat în pământ la 33-35 de centimetri, încorporăm toate tulpinile de rapiță, o treabă bună pe care o facem. Pământul l-am scarificat la 52 de centimetri, i-am făcut permeabilitatea, să pătrundă apa ușor în profunzime, să aibă și aerare. Nu trebuie să ai un pământ bătătorit, strâns, compactat, pentru că și creșterea rădăcinilor în profunzime este grea după aceea”, a precizat Dimitrie Muscă, într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea.