CUM NE FERIM DE INFECTAREA CU BACTERIILE PERICULOASE DIN ALIMENTE

In Europa au fost deja inregistrate zeci de cazuri de imbolnaviri cu bacteria Listeria Monocytogenes, si din pacate, si cateva decese. În aproape toate situațiile semnalate cauza a fost porumbul congelat. Urme de listeria s-au găsit însă și în pungi cu spanac sau cu fasole verde în formă congelată.

Specialiștii ne sfătuiesc să fierbem atat produsele congelate, cat si alte produse neprelucrate termic asupra carora pot exista suspiciuni, pentru a evita contaminarea cu astfel de bacterii periculoase.

Datele oficiale indică faptul că principalele suspiciuni se îndreaptă către o fabrică de ambalare din Ungaria, unul dintre marii distribuitori europeni. Cu toate acestea, autoritățile sanitare române au infirmat că porumbul infestat ar fi ajuns și la noi în țară. ”România nu figurează pe lista de distribuție a porumbului congelat contaminat cu Listeria, produs în Ungaria, conform informaţiilor primite până în acest moment de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Punctul Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje din România (PNC SFAAF RO). Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor monitorizează permanent această situație.”, se precizează într-un comunicat de presă al ANSVSA.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult