20 mai 2022 - 00:20

Cum merg cererile pentru subvenții la APIA – „Nu facem concurs!”

Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) se află în plină campanie de preluare a cererilor pentru subvenție pentru anul în curs, pe care fermierii le pot depune până la 15 mai.

Potrivit directorului APIA Harghita, Haschi Andras, până acum, în județ, au depus cereri pentru subvenţie aproape 11.000 de fermieri, iar activitatea de preluarea a documentelor se desfășoară exemplar, informează AGERPRES.

„Până în momentul de faţă, am preluat în jur de 11.000 de cereri, mai exact 10.843, asta înseamnă 40%, iar suprafaţa este de 57.000 de hectare, din cele 180.000 de hectare pe care le avem, asta înseamnă 30%. Suntem, la numărul de cereri, la nivelul mediei naţionale, la suprafaţa totală preluată suntem peste media naţională, dar toate acestea nu contează din moment ce în ultima zi de depunere vor fi depuse toate cererile la nivelul întregii ţări. La sfârşit, vom fi la fel, toţi. Nu facem un concurs din asta, important este să analizăm cererile, pas cu pas. Zilnic, trebuie să preluăm în jur de 550 până la 600 de cereri şi astfel, până în 15 mai, vom putea finaliza în totalitate acţiunea de preluare a cererilor”, a declarat Haschi Andras.

Oamenii sunt ajutaţi să completeze cererile de echipe locale ale APIA, astfel încât „totul merge foarte elegant”, a adăugat Haschi Andras.
„Oamenii vin, îşi depun la timp, vin după programare, noi ştim ce trebuie să facem, nu-i ţinem aici foarte mult. Trebuie ştiut că în Harghita, în fiecare comună, fermierii sunt ajutaţi de o echipă locală, care îi ajută să completeze cererea, iar ei, cu cererea gata completată pregătită, pusă în dosar, vin să-şi depună dosarul la APIA. Pot să spun că lucrăm într-un mod exemplar”, a mai afirmat directorul APIA Harghita.

Aproximativ 26.000 de fermieri harghiteni sunt aşteptaţi să depună cereri unice de subvenţie pentru suprafaţă şi animale până la data de 15 mai 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.