27 mai 2022 - 18:22

CUM MAI STAM CU EVOLUTIA PESTEI PORCINE AFRICANE IN ROMANIA

La această dată, Pesta Porcină Africană evoluează în 128 de localități din 16 de județe, cu un număr de 530 de focare. În alte 5 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați peste 365 de mii de porci afectați de boală și există aproximativ 1.200 de cazuri la mistreți. În total au fost stinse 712 focare. De asemenea, până la data  de 22 aprilie a.c. au fost despăgubiți peste 8.600 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 251 de milioane de lei. Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată. ANSVSA solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea acestor măsuri, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană. Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.