Cum „înmoaie” Chesnoiu facturile fermierilor

Mai multe ministere lucrează la un pachet de susținere a fermierilor și a industriei alimentare în privința facturilor mărite la energie și gaze, a anunțat marți ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Astfel, în privința facturilor la energia electrică, șeful MADR a precizat că se va veni cu o compensare a bonusului de cogenerare, dar şi cu o compensare a costului pentru certificatele verzi din fiecare factură a beneficiarilor.

„Chiar în această dimineaţă, ca urmare a şedinţei informale de guvern pe care am avut-o ieri, unde am ridicat problema facturilor mari din industria alimentară şi faptul că există un coeficient de risc crescut pentru industria alimentară şi fermierii români, am avut o întâlnire la convocarea domnului prim-ministru, împreună cu ministrul de Finanţe, ministrul Energiei, preşedintele ANRE, secretarul general al Guvernului, ministrul IMM-urilor, ministrul Mediului, astfel încât să venim cu un pachet de susţinere, pe de o parte, pentru persoanele fizice în continuarea programului pe care l-am lansat prin legea plafonării şi, de cealaltă parte, către cei care nu se încadrează în categoria IMM-urilor şi fac parte din acest sector extrem de important al industriei agroalimentare. Ca finalitate a discuţiilor, pot spune că ne concentrăm în ceea ce priveşte preţul la energie să intervenim cu o compensare a bonusului de cogenerare, pe de o parte, şi, de cealaltă parte, o compensare a costului pentru certificatele verzi din fiecare factură a beneficiarilor”, a declarat Adrian Chesnoiu, într-o conferinţă de presă susținută la sediul Ministerului Agriculturii.

În privința facturilor pentru gazele naturale, Chesnoiu a arătat că momentan se află în analiză, la nivel interministerial, un set de măsuride sprijin care va fi propus atenției în următoarele şedinţe de Guvern.

„Mâine, în şedinţa de Guvern, vom prezenta – eu, ca ministru al Agriculturii, domnul ministru al Energiei şi domnul ministru al Finanţelor – note de informare către colegii din Cabinet şi către domnul prim-ministru, evident, cu privire la soluţiile pe care urmează să le aplicăm în susţinerea fermierilor români şi, evident, a celor care necesită sprijin”, a menționat Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole