Cum îngrijești puii de o zi. Care sunt cele mai frecvente greșeli

Creșterea puilor de o zi necesită mai multă atenție și cunoștințe față de păsările mai mari. Adăpostul, hrana, căldura, lumina, sunt doar câțiva factori de care trebuie să țineți cont. 

În primul rând puii trebuie achiziționați din surse autorizate. În al doilea rând adăpostul  destinat puilor trebuie să fie curat și dezinfectat.  Puteți folosi  paie uscate sau talaș de lemn ca așternut, evitând cutiile de carton sau alte materialele nepotrivite.

Fiți precauți și cu temperature cotețului de puii. Asigurați o temperatură constantă de aproximativ 32°C, reducând-o treptat cu 2°C în fiecare săptămână. În cazul în care nu veți oferi o temperatură potrivită păsărilor, riscați să le pierdeți, acestea pur și simplu vor pieri.

Hrănirea adecvată este esențială pentru creșterea sănătoasă a puilor. Folosiți furaje specifice de calitate. Asigurați-le lumină suficientă, menținând o durată de 23 de ore în primele trei săptămâni, apoi reducând la 14 ore pe zi. De aceea, aveți grijă ca locul de mâncare adăpătorile să fie amplasate sub sursa de lumina.

Protejați puii de prădători. Cel mai la îndemână lucru ar fi să faceți un gard sau să instalați o plasă îngropată în pământ pentru a preveni infiltrările.

În perioada când sunt puii atât de mici necesită mai multă atenție. Fiți precauți și verificați puii în mod regulat și fiți atenți la eventualele semne de boală. În cazul în care observați apariție de boală, nu ezitați să semnalați medical veterinar pentru informații suplimentare.

- Publicitate -

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole