Cum funcționează sistemul de licențiere pentru importul de cereale din Ucraina

Ministrul român al agriculturii, Florin Barbu, și omologul său ucrainean, au stabilit cum va funcționa sistemul de licențiere pentru importul de cereale din Ucraina, transmite agenția Interfax.ru.

Noul mecanism va cere fermierilor ucraineni și români să primească anumite licențe ce vor viza exportul a patru grupe de culturi în România.

„Licențele de export pentru companiile ucrainene vor deveni operaționale în 30 de zile. În acest timp, România va crea și o procedură clară de acordare a licențelor de import pentru fermierii și procesatorii români”, a declarat ministrul agriculturii, Florin Barbu.

O altă regulă care a fost convenită între oficialii celor două state permite doar fermierilor și procesatorilor, nu și intermediarilor, să importe aceste culturi. În acest sens, autoritățile române vor verifica și stocurile fermierilor care au solicitat importuri de cereale din Ucraina.

O altă condiție prevăzută de sistemul de licențiere pentru importul de cereale din Ucraina este necesitatea primirii unui certificat de calitate. În acest scop, un fermier va trebui să depună un eșantion de mărfuri importate la Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), unde va primi o adeverință care să ateste că mărfurile sale sunt de înaltă calitate și nu conțin pesticide interzise.

Sistemul de licențiere pentru importul de cereale din Ucraina urmează să intre în vigoare în 30 de zile.

- Publicitate -

Ministerul Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina a raportat, de asemenea, că a purtat negocieri cu ministerele Agriculturii din Slovacia, Polonia, Ungaria și Bulgaria, care acum analizează planul de acțiune propus de Kiev.

Săptămâna aceasta Ucraina urmează să aibă loc o altă rundă de discuții cu aceste țări vecine.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole