CUM A FOST PRODUCȚIA DE MIERE PENTRU APICULTORIIDIN HARGHITA

84

Producţia de miere obţinută de apicultorii harghiteni este sub aşteptări, fiind influenţată de vremea nefavorabilă înregistrată mai ales la începutul sezonului.

Reprezentantul apicultorilor din zona Odorhei, Adam Jozsef, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că începutul de sezon a fost foarte dificil din cauza temperaturilor scăzute şi chiar a ninsorilor, motiv pentru care producţia de miere a fost una redusă.

Potrivit sursei citate, apicultorii din Harghita care nu au plecat în pastorală au obţinut, în unele situaţii, miere doar pentru hrănirea albinelor, producţia la nivelul judeţului fiind sub aşteptări.

În ceea ce priveşte apicultorii care au plecat în pastoral, Adam Jozsef a spus că situaţia a fost salvată de cantitatea de miere obţinută la floarea soarelui, care a fost una bună.

“După un început dificil de sezon, cauzat de vremea nefavorabilă, situaţia a fost salvată de producţia de miere de floarea soarelui, care a fost una destul de bună. La nivel de ţară, producţia de miere este medie, dar la noi în judeţ e slabă spre medie”, a declarat Adam Jozsef.

În ceea ce priveşte preţul mierii, apicultorul harghitean a punctat că acesta este unul scăzut şi consideră că este influenţat de importurile de slabă calitate care ajung în Uniunea Europeană.

Adam Jozsef a mai spus că, personal, face apicultură bio şi, chiar dacă are cheltuieli mai mari decât ceilalţi apicultori, preţul mierii bio este aproape dublu decât al celei obişnuite.

Şi anul trecut a fost unul dificil pentru apicultorii harghiteni care s-au plâns de producţia foarte redusă de miere, tot din cauza vremii nefavorabile.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult