Depozitarea corectă a merelor poate menține prospețimea acestora o lungă perioadă de timp. Este esențial să le depozităm într-un loc răcoros și întunecat, cu temperaturi între 0 și 4 grade Celsius, precum un beci, o pivniță sau frigiderul. Temperaturile ideale sunt de aproximativ 2-3 grade Celsius. Merele emit etilenă, un gaz care accelerează maturarea altor fructe și legume, așa că este recomandat să le păstrați separat.
Totodată merele pot fi puse în saci de hârtie sau saci de plastic. Periodic, este bine să sortați merele, proaspete de cele deteriorate pentru a preveni răspândirea deteriorării la restul fructelor.
Un alt aspect important este păstrarea cojii intacte, aceasta protejând fructele și prelungindu-le prospețimea. Evitați expunerea merelor la soare sau surse de căldură, deoarece acestea grăbesc maturarea și le pot deteriora. Dacă le depozitați în frigider, folosiți sertarele sau rafturile special destinate fructelor și legumelor pentru a menține umiditatea optimă.