Cum deosebești brânza naturală de cea falsă

Consumatorii fideli de brânză  știu deja de unde să procure cea mai bună și naturală brânză, fie merg la un cioban direct, fie în piață. Însă pentru cei care o consumă mai rar, există câteva trucuri care îi vor ajuta să își aleagă o brânză naturală și sănătoasă, fără să fie mințiți că ar putea conține amidon sau alte substanțe interzise.

În primul rând, trebuie să atragi atenția la culoarea acesteia, să nu fie de un alb imaculat. Acest lucru ar putea însemna că este făcută din uleiuri sau prafuri. În al doilea rând, ai grijă să citești ingredientele de pe ambalaj.

Un alt aspect care denotă o brânză falsă este textura foarte fină. Brânza bună, din ingrediente naturale, are mici găurele și imperfecțiuni. Totodată, atunci când vei pune brânza în farfurie, cea naturală va lăsa mai puțină apă, spre deosebire de cea falsă.

Și nu în ultimul rând, brânza de calitate nu se înmoaie decât foarte puțin când este pusă în apă. Ea pierde sarea, aflată în straturile superioare, dar grăsimea naturală din lapte nu se dizolvă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole