Cum arată rapița în ferma lui Dimitrie Muscă – 4,5 tone/hectar, producție sigură!

Cultura de rapiță poate fi una dintre cele mai importante surse de venit pentru fermierii din sectorul vegetal atunci când producțiile sunt pe măsură, iar în ferma lui Dimitrie Muscă din județul Arad, acest lucru este valabil an de an. În 2024, fermierul așteaptă o producție de cel puțin 4.500 de kg/hectar 

”Pe lângă faptul că este frumoasă, este mare, densitatea păstăilor pe ramificație este destul de mare, silicvele sunt mai bogate în boabe am ajuns la un număr de 15-16 ramificații. O producție de 4.500 kg/hectar eu zic că se realizează sigur în acest an”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Fermierul arădean așteaptă și prețuri mai bune pentru marfă și spune că rapița nu ar trebui să plece anul acesta din fermă fără un preț minim de 2,4 lei/kg.

”Prețul pe care l-am primit în acest moment este 2.125 lei/tonă, dar cei care oferă, în fiecare zi mai pun câte 10 bani la prețul pe care îl oferă pentru futures. Eu am spus clar, rapița se vinde doar după recoltat. Am văzut în Polonia că rapița a înghețat și s-a dus cu totul și se spune că Polonia contribuie cu 18% din cantitatea de rapiță a Europei. Deci avem șanse, după părerea mea, să ajungem la 2.400-2.500 de lei/tonă. Nu dați rapița sub aceste prețuri!”, a mai subliniat Muscă.

Pentru a vedea imagini cu starea culturii de rapiță din ferma lui Dimitrie Muscă, urmăriți interviul acordat de acesta în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole