Cum arată piața cărnii de miel înainte de Paște

mielddCiobanii vând mieii mai ieftin în această perioadă, la un preț cu 20% – 30% mai mic decât anul trecut, lipsa banilor fiind principalul motiv pentru care mieii nu mai au căutare pe piața internă, potrivit reprezentanților Federației Naționale a Crescătorilor de Ovine – ROMOVIS.
„În unele zone mieii nu se caută, nu se vând, iar prețul este mult mai jos decât anul trecut, cu circa 20-30%, mult sub așteptările fermierilor. În acest an și consumul este diferit. Practic, nu a mers piața nici la sărbătorile catolice și nici acum. Cred că lipsa banilor este principalul motiv”, a declarat  președintele ROMOVIS, Nicolae Cioranu.
Acesta a precizat că doar exporturile către Iordania au salvat fermierii în această perioadă, unde au fost deja trimise în jur de 400.000 de capete, la un preț de 8,5 — 9,5 lei pe kilogram în viu. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole