Culturile de toamnă, deja în pericol! Fermierul Marian Popa întoarce 330 de hectare

Nici bine nu a început noul an agricol, că unii fermieri se gândesc deja să întoarcă culturile. Este cazul lui Marian Popa, fermier din județul Teleorman, care spune că rapița semănată pe 330 de hectare a fost deja grav afectată de lipsa precipitațiilor.

”Anul 2022 este un an relativ bun pentru mine, prin realizările pe care le-am avut. Producțiile obținute mă ajută să depășesc momentele dificile care s-au întâmplat în acest an. Am încheiat semănatul grâului, rapița am semănat-o în timpul optim, dar din păcate, startul este prost în această toamnă, nu am avut precipitații aproape deloc.

Rapița nu a răsărit și se pare că nu mai are șanse, deci mai mult ca sigur va trebui să întorc întreaga cultură, 330 de hectare. Au venit ploi de 5 litri în trei repetiții și a ”mințit-o”, cum spunem noi, fermierii, s-a pierdut din sămânță și se pare că nu ating nici 10 plante la hectar, deci nu cred că este cazul să las această cultură. Deci pot să spun că startul este prost pentru mine”, ne-a spus Marian Popa în emisiunea ”Agricultura la Raport”, la AGRO TV.

Fermierul spune că nici grâul nu a început tocmai bine, însă mai are speranțe pentru această cultură. În cazul rapiței, va întoarce cele 330 de hectare însămânțate și va pune floarea soarelui în loc, în speranța că această cultură va da roade.

”La grâu am încheiat sâmbăta trecută semănatul, 700 de hectare. L-am semănat rapid, este ceva umiditate în sol. În loc de rapiță voi pune floarea soarelui, pentru că eu respect asolamentul, trebuie să pun tot oleaginoase. Aș fi putut semăna grâu, dar lucrurile se dau peste cap la asolament și nu fac așa ceva. De asemenea, am erbicidat cu un erbicid care nu permite să mai semăn grâu”, a mai precizat Marian Popa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole