Culturile de sfecla de zahar, in PERICOL din cauza unui nou VIRUS!

Virusul îngălbenirii sfeclei este un nou motiv de îngrijorare pentru cultivatorii europeni de sfeclă de zahăr, anunță într-un articol de specialitate colegii de la Cotidianul Agricol. După ce s-au luptat cu preţurile extrem de scăzute şi cu o primăvară secetoasă care a afectat plantele, cultivatorii de sfeclă de zahăr trebuie să facă faţă acum unui virus care ar putea reduce producţia cu până la 25% în Franţa şi chiar mai mult în Germania.

Lupta împotriva acestui virus a devenit mai dificilă după ce, în 2018, Uniunea Europeană a interzis utilizarea neonicotinoidelor. Virusul îngălbenirii sfeclei riscă să reducă producţia de zahăr a UE, pentru al treilea sezon, după ce colapsul preţurilor în urmă cu câţiva ani a dus la diminuarea suprafeţelor cultivate şi a forţat închiderea unor fabrici.

Pierderile ar putea ajunge până la 30% în Germania şi la 50% în Belgia, susţin asociaţiile de cultivatori din Europa.

E o situaţie excepţională cu care fermierii nu s-au  confruntat în ultimii 40 de ani, mai ales din punct de vedere al consecinţelor economice 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole