Dimitrie Muscă: ”Culturile arată EXCEPȚIONAL în toată zona de vest”

Culturile agricole semănate în toamna anului trecut arată excepțional în zona de vest a țării, iar fermierii așteaptă producții mari, susține Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici. Potrivit acestuia, fermierii care nu au făcut rabat de la tehnologie anul acesta vor înregistra producții frumoase, care le vor aduce și profituri însemnate, datorită prețurilor mari cu care se tranzacționează cerealele în această perioadă.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Muscă ne-a dezvăluit că anul acesta așteaptă producții de peste 5.000 de kilograme de rapiță la hectar, în timp ce orzul și grâul vor ajunge undeva la 8.000-9.000 kg/hectar.

”Culturile sunt excepționale. Nu vreau să mă refer ca linie generală că doar la Curtici sunt excepționale; în principiu, toată zona de vest a țării are culturile de toamnă, respectiv grâul, orzul și rapița, deosebite.

Rapița are o înălțime de 1,85 metri și promite o producție frumoasă de tot. Am rapiță pe o suprafață de 1.400 de hectare, am avut circa 4.500 de familii de albine la polenizare, este un lucru extraordinar. Așa cum arată acum, cultura de rapiță arată ca o cultură de revistă, care promite în jur de 5.000 kg/hectar”, ne-a spus Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole