27 mai 2022 - 02:51

Cultura cu care Dimitrie Muscă vrea să dea lovitura anul acesta! Producții URIAȘE

Producția de rapiță de anul acesta se anunță a fi una excelentă pentru Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici. Fermierul spune că această cultură se prezintă în condiții excepționale anul acesta, iar prețurile bune la care se vinde îi va permite să înregistreze un profit frumos de pe cele 1.400 de hectare cultivate în toamna anului trecut.

”Rapița are o înălțime de 1,85 metri și promite o producție frumoasă de tot. Am rapiță pe o suprafață de 1.400 de hectare, am avut circa 4.500 de familii de albine la polenizare, este un lucru extraordinar. Așa cum arată acum, cultura de rapiță arată ca o cultură de revistă, care promite în jur de 5.000 kg/hectar”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit fermierului arădean, pe lângă condițiile meteorologice favorabile, secretul producției stă în monitorizarea atentă a culturii și tratamentele făcute ca la carte.

”În condițiile anului acesta, în care natura a fost darnică în zona de vest, nu ai voie să faci niciun rabat la tehnologie și la calitate. Tot ce trebuie am făcut ca la carte. Rapița este o cultură pe care trebuie să o vezi de două ori pe zi și o dată seara, pentru că sunt boli specifice și câteva atacuri de insecte. Am stăpânit perfect cultura, la ora actuală toată floarea este scuturată, silicvele sunt polenizate majoritatea și o parte din ele sunt formate, arată excepțional, încărcătură mare, producție bună.

În condițiile în care se arată un preț de 840-850 de euro pentru luna august, ceea ce înseamnă un preț de 4 lei/kg minim, probabil și mai mult, o mare cantitate din producția de rapiță va intra la producerea pentru ulei pentru consumul uman. De aceea facem tot ce trebuie”, a mai subliniat Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.