20 aprilie 2021 - 20:33

Cultura calcata in picioare de sute de oi! ”Nici macar acum nu se opresc sa faca rau”

Starea de urgență provocată de noul coronavirus și greutățile economice și sociale prin care trece țara noastră nu schimbă mentalitățile, cel puțin în unele cazuri. Este cunoscut faptul că mulți fermieri de cultură mare se plâng de practicile unor ciobani, care intră cu turmele de oi și le distrug culturile. Acest fenomen continuă, se pare, și în plină pandemie. Fermierul Ion Olteanu Constantin, a făcut publică o astfel de situație, petrecută recent pe pământul său, care reflectă atât mentalitățile îndoielnice ale unor oameni, cât și lipsa de implicare a autorităților.

„Peste 300 de oi în grâu! Nici măcar în vremurile astea atât de grele nu se opresc să facă rau. Suntem atât de greu încercați de secetă, de ger, de virus și de alte 100 de provocări, mai sunt și pagubele de la oi. În iarnă au ras 27 de ha de rapiță, le-au desființat. Autoritățile nu au ce să le facă așa-zișilor ciobani. Eu le zic Golani, nu merită frumosul nume de ciobani.

Domnule Ministru, Domnilor din Minister, ne puteți ajuta și pe noi fermierii? Sau suntem buni doar la poze și la lăudat cu agricultura românească? E un lucru simplu care vă stă la îndemână. O sa spuneți că țara arde și baba se pieptănă. Nu dragilor, nu puteți să luați niște măsuri juste, corecte pentru că Strigătul de ajutor nu este de acum. Sunt ani, ani de când strig să luați măsuri și nu faceți nimic. Nimic. Ne râd în nas patronii oilor, îi prindem, îi ducem la politie și nimic.

Poate acum cu această Ordonanță să faceți ceva! Ar fi păcat să nu vă gândiți și la această problemă a oilor dar dusă până la final, nu cu legi și măsuri neaplicabile. Avem încredere, mai ales că abia am așteptat Schimbarea. Este Momentul să și Dovediți Încrederea pe care v-am și vă voi acorda”, a scris pe contul său de Facebook fermierul Ion Olteanu Constantin.