Cultiva canabis în livada cu pruni! Acum stă prin „beci”!

O plantaţie de canabis a fost descoperită într-o livadă cu pruni din satul Bărbosu, comuna Ramna, trei bărbaţi fiind reţinuţi într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului, informează AGERPRES.

Potrivit informaţiilor furnizate de IGPR şi DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin, în luna iulie, unul dintre inculpaţi a racolat două persoane, promițându-le câştiguri materiale şi posibilitatea consumului de cannabis.

Liderul grupului a cumpărat apoi din Spania o cantitate importantă de seminţe cu care, în perioada iulie-august 2023, a înfiinţat şi a întreţinut o cultură de canabis, celelalte două persoane acordând sprijin prin supravegherea şi udarea culturii, precum şi prin identificarea unui imobil în zona rurală a judeţului Caraş-Severin, pe care liderul grupului l-a închiriat.

Afacerea părea că merge ca pe roate până când, în dimineaţa de 26 august, un bărbat de 27 ani, din Bocşa, a sesizat la 112 că în livada din vecinătatea locuinţei sale din comuna Ramna, pe care a închiriat-o unor bărbaţi, a observat mai multe plante ce par a fi canabis. Bărbatul se dusese să-și culeagă recolta de prune din livadă, când a dat peste mai multe ghivece cu plante care aveau aspect de canabis.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie de la Secţia 5 Poliţie Rurală Bocşa, fiind informaţi şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, care au găsit în livadă mai multe ghivece cu plante de cannabis în diferite stadia de vegetație.

„Cultura outdoor identificată şi ridicată era formată din 103 plante de canabis, în diferite stadii de vegetaţie, cu înălţimi cuprinse între 0,5 m şi 1,20 m, în cantitate totală de peste 20 de kilograme masă verde brută. De asemenea, a fost ridicată şi cantitatea de aproximativ 250 grame fragmente vegetale şi muguri de canabis”, se arată în comunicatul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

- Publicitate -

Poliţiştii au identificat, de asemenea, un bărbat de 40 de ani, din Jebel, care ar fi fost lăsat de chiriaşi să asigure paza imobilului respectiv.

Pe parcursul cercetării, liderul grupului, un bărbat de 33 ani, din judeţul Timiş, a fost depistat de către poliţişti la volanul unui autoturism, în proximitatea locului unde se afla cultura, în habitaclul maşinii fiind găsite resturi de ţigarete şi substanţe uscate de culoare brun-oliv.

Bărbatul a fost testat cu testul rapid Drager şi ulterior cu aparatul Drager DrugTest, rezultatele fiind pozitive la ambele testări. Aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru THC (canabis), motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice. Totodată, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Duminică, 27 august, a judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin a admis propunerea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a bărbatului care a iniţiat grupul infracţional organizat. De asemenea, faţă de ceilalţi doi inculpaţi, procurorii DIICOT au dispus măsura controlului judiciar.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, la acţiune participând şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin. 

Sursa foto: IPJ Caraș-Severin

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole